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El estudio de proteínas vegetales como las proteínas de soja resulta de interés tecnológico debido a que las mismas podrían ser utilizadas como sustitutos de proteínas de origen animal para su uso en emulsiones alimentarias debido a su menor cos[...]Article : documento electrónico
RONALD BICSAK, Autor ; BOLES, R., Colaborador ; CATHEY, R., Colaborador ; COLLINS, V., Colaborador ; HANNASIOUS, K., Colaborador ; HASELHORST, J., Colaborador ; HENDERSON, L., Colaborador ; JANN, L., Colaborador ; MESCHI, L., Colaborador ; MOLLOY, R., Colaborador ; STILLIONS, M., Colaborador ; SWANSON, K., Colaborador ; TATE, D., Colaborador ; WEBB, J., Colaborador ; WILKINS, G., Colaborador |Seven laboratories participated in a collaborative study to extend the applicability of the AOAC generic combustion method for determination of crude protein in animal feed (990.03) to include determination in cereal grains and oilseeds. In the [...]Article : documento electrónico
ABIRACHED, CECILIA, Autor ; MEDRANO, CLAUDIA ALEJANDRA, Autor ; PANIZZOLO, LUIS ALBERTO, Autor ; MOYNA, PATRICK, Autor ; MARÍA CRISTINA AÑÓN, Autor |Dentro INNOTEC (No. 5, dic. 2010)Se estudió la influencia del tratamiento a pH ácido de aislados proteicos de soja sobre las propiedades espumantes mediante el análisis de las constantes cinéticas de desproporción y drenado y el relacionamiento de éstas con los parámetros de re[...]documento electrónico
ANA COELHO, Autor ; SÁNCHEZ, ALICIA, Autor ; ANALÍA MARTÍNEZ, Autor ; GÓMEZ GUERRERO, BLANCA, Autor | Latitud - Fundación LATU | 2019El área de plantación de canola (Brassica napus var. napus), producida bajo contrato con ALUR en el Uruguay, continúa aumentado, con una demanda en el 2019 de alrededor de 25.000 toneladas. La totalidad de la canola se destina a la producción de[...]documento electrónico
GUTIÉRREZ BARRUTIA, MARÍA BELÉN, Autor ; MARÍA DOLORES DEL CASTILLO, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor ; COZZANO, SONIA , Autor | 2022This study aimed to determine the effect of the extrusion process on the nutritional and bioactive profiles of brewer’s spent grain (BSG), contributing to nutrition security by applying a circular economy concept. Response surface methodology wa[...]documento electrónico
MARIANA RODRÍGUEZ ARZUAGA, Autor ; BOSCH, ALEJANDRA, Autor ; MARÍA CRISTINA AÑÓN, Autor ; ANALÍA GRACIELA ABRAHAM, Autor | 2019Infant milk formula (IMF) and cow milk have compositional differences, such as whey protein-to-casein and protein-to-lactose ratios and presence of components with prebiotic function. Whey proteins (WP) are sensitive to heat-induced denaturation[...]documento electrónico
GUTIÉRREZ BARRUTIA, MARÍA BELÉN, Autor ; COZZANO, SONIA , Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor ; MARÍA DOLORES DEL CASTILLO, Autor | 2022This study aimed to evaluate the effect of the extrusion process on the bioaccessibility of brewers’ spent grain (BSG) nutrients (carbohydrates and proteins) and non-nutrients (bioactive compounds). BSG and extruded BSG (EBSG) were digested in v[...]documento electrónico
ESTHER LAU, Autor ; STUART JOHNSON, Autor ; ROGER STANLEY, Autor ; DEIRDRE MIKKELSEN, Autor ; ZHONGXIANG FANG, Autor ; PETER HALLEY, Autor ; KATHRYN STEADMAN, Autor | 2015Kafirin microparticles have been proposed as an oral nutraceutical and drug delivery system.This study investigates microparticles formed with kafirin extracted fromwhite and raw versus cooked red sorghum grains as an oral delivery system. Targe[...]documento electrónico
MIAN KAMRAN SHARIF, Autor ; MASOOD SADIQ BUTT, Autor ; FAQUIR MUHAMMAD ANJUM, Autor ; SAIMA HAFIZ KHAN, Autor | 2014Rice (Oryza sativa) is the most important staple food for a large part of the world’s human population, especially in East and South Asia, the Middle East, Latin America, and the West Indies. It provides more than one fifth of the calories consu[...]