Información del autor
Autor FÁTIMA PRISCO |
Documentos disponibles escritos por este autor (7)
Refinar búsqueda
documento electrónico
ARCIA, PATRICIA, Autor ; CURUTCHET, ANA, Autor ; CAROLINA PONTET, Autor ; FÁTIMA PRISCO, Autor ; MAITE SERANTES, Autor | 2021La deficiencia de ingesta de fibra es un problema apremiante a nivel mundial (Stephan et al, 2017). La fibra impacta directamente en la salud humana dada su potencialidad en prevenir enfermedades no transmisibles (Joye, 2020; Lattimer and Haub 2[...]documento electrónico
CURUTCHET, ANA, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor ; FÁTIMA PRISCO, Autor ; AMPARO TÁRREGA, Autor | 2023Brewer’s spent grain (BSG) is the main brewery by-product, whose main use is animal feed but its incorporation into food can improve nutritional quality and sustainability. However, consumers base food preferences on packaging cues that assign m[...]documento electrónico
CURUTCHET, ANA, Autor ; MAITE SERRANTES, Autor ; CAROLINA PONTET, Autor ; FÁTIMA PRISCO, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor ; GABRIEL BARG, Autor ; JUAN ANDRÉS MENÉNDEZ, Autor ; MATÍAS MIGUEZ, Autor | Latitud - Fundación LATU | 2022Food waste generated by the food industry is a prominent contributor to the environmental impact. The increasing consumers’ concern in the impact of food production on the environment seems to demand environmentally friendly food products. In th[...]documento electrónico
CURUTCHET, ANA, Autor ; MAITE SERRANTES, Autor ; CAROLINA PONTET, Autor ; FÁTIMA PRISCO, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor ; GABRIEL BARG, Autor ; JUAN ANDRÉS MENÉNDEZ, Autor ; MATÍAS MIGUEZ, Autor | 2022Brewer’s spent grain (BSG) has been commonly considered as only a waste product, but recent research on its composition has shown that it can be a functional ingredient. The aim of this study was to analyze consumers’ attitude toward different B[...]documento electrónico
MAITE SERRANTES, Autor ; FÁTIMA PRISCO, Autor ; CAROLINA PONTET, Autor ; CURUTCHET, ANA, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor | 2022documento electrónico
CURUTCHET, ANA, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor ; AMPARO TÁRREGA, Autor ; FÁTIMA PRISCO, Autor | Latitud - Fundación LATU | 2022Existe un interés creciente por el concepto de economía circular, para responder a los cambios globales y porque los productos sostenibles pueden tener un valor añadido para los consumidores [1]. La reutilización de subproductos supone una reduc[...]documento electrónico
CURUTCHET, ANA, Autor ; MAITE SERRANTES, Autor ; CAROLINA PONTET, Autor ; FÁTIMA PRISCO, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor ; GABRIEL BARG, Autor ; JUAN ANDRÉS MENÉNDEZ, Autor ; AMPARO TÁRREGA, Autor | 2022The aim of this work was both to formulate three different fibre-enriched products by the addition of Brewery Spent Grain (BSG), and to evaluate the impact of this fibre enrichment on sensory quality, acceptability, and purchase intention under [...]