Materias
(18)
Refinar búsqueda
texto impreso
texto impreso
La finalidad de esta obra es tratar de poner de manifiesto la existencia, en el plano nutricional, de analogías entre el alimento tradicional y el alimento no tradicional. Se demostrará, así mismo que las técnicas agrícolas o de otro orden puede[...]documento electrónico
KELVIN CHUN-WAI TSE, Autor ; WAI-HONG FUNG, Autor ; PÉREZ, RAMIRO, Colaborador ; ROMINA NAPOLI, Colaborador | Sistema Interamericano de Metrología | 2024Seafood is one of the major food resources for human consumption in the world. The CODEX Alimentarius Commission and many jurisdictions have set maximum levels of metallic contaminants in seafood. The use of reliable methods for measurement of [...]texto impreso
Data for the arsenic content in various foods were collated. The number of collected values was about 2500 columns, which enables an estimation of the range of arsenic contents in each food group. Data were categorized into six groups (crops, mi[...]texto impreso
texto impreso
documento electrónico
LAURA OLAZÁBAL, Autor ; AGUSTÍN CAMPANELLA, Autor ; TORRES, MARINA, Autor | 2011La Natamicina es un antibiótico antifúngico utilizado para combatir la formación de levaduras y hongos en alimentos. No figura en la lista de aditivos permitidos para el vino en el Codex Alimentarius ni en el Código Internacional de Prácticas E[...]texto impreso
documento electrónico
ISABEL C.F.R. FERREIRA, Autor ; AMILCAR L. ANTONIO, Autor ; SANDRA CABO VERDE, Autor | Cambridge [REINO UNIDO] : Royal Society of Chemistry | 2018This comprehensive book is a useful reference for food technologists, analytical chemists and food processing professionals, covering all aspects of gamma, electron beam and X-ray food irradiation, its impact on food matrices and microorganisms,[...]texto impreso
texto impreso
WAISSMANN, WILLIAM ; MANFRED KRAUSS, THOMAS ; BAPTISTA DE CARVALHO, VALERIA CRISTINA | Brasilia [BRASIL] : ANVISA | 2005El objetivo de este proyecto fue realizar un criterioso relevamiento bibliográfico sobre los estudios científicos relacionados a la acrilamida, con un foco principal en el abordaje toxicológico de esta sustancia, dada la hipótesis de su formació[...]documento electrónico
texto impreso
The detailed monographs in this volume summarize the technical, analytical, dietary exposure and toxicological data on a number of contaminants in food: acrylamide, arsenic, deoxydivalenol, furan, mercury and perchlorate. This volume and others[...]texto impreso
The toxicological monographs in this volume summarize the safety data on a number of food additives including benzoyl peroxide, a-cyclodextrin, hexose oxidase from Chondrus crispus expressed in Hansenula polymorpha, lutein from Tagetes erecta L.[...]texto impreso
The toxicological monographs in this volume summarize the safety data on a number of food additives including benzoyl peroxide, a-cyclodextrin, hexose oxidase from Chondrus crispus expressed in Hansenula polymorpha, lutein from Tagetes erecta L.[...]