Materias
(81)
Refinar búsqueda
texto impreso
texto impreso
texto impreso
texto impreso
M. LÓPEZ BENITO, Autor ; A. PANIZO, Autor | Barcelona [ESPAÑA] : CSIC | Informes Técnicos del Instituto de Investigaciones Pesqueras | 1976Dentro de la línea de estudios encaminados al aprovechamiento de especies de pescado de bajo precio, como el jurel, caballa, lirio o recortes procedentes de la industria conservera, los autores, en este trabajo ensayan sobre la fabricación de al[...]Article : documento electrónico
MARK HEWITT, Autor ; TIBOR KOVACS, Autor ; MONIQUE DUBÉ, Autor ; DEBORAH MACLATCHY, Autor ; PIERRE MARTEL, Autor ; MARK MCMASTER, Autor ; PAICE, MICHAEL G., Autor ; JOANNE PARROTT, Autor ; MICHAEL VAN DEN HEUVEL, Autor ; GLEN VAN DER KRAAK, Autor |For the last 20 years, studies conducted in North America, Scandinavia, and New Zealand have shown that pulp and paper mill effluents affect fish reproduction. Despite the level of effort applied, few leads are available regarding the factors re[...]texto impreso
PAPP, ZS. GY., Autor ; SAROGLIA, M., Autor ; TEROVA, G., AutorA method was devised to assay four forms of vitamin C: L-ascorbic acid (AA), dehydroascorbic acid (DHA), ascorbate-2-mono- and polyphosphate (AMP, APP), as well as ascorbate-2-monosulphate (AMS), in sample series of different fish tissues and fe[...]documento electrónico
KELVIN CHUN-WAI TSE, Autor ; WAI-HONG FUNG, Autor ; PÉREZ, RAMIRO, Colaborador ; ROMINA NAPOLI, Colaborador | Sistema Interamericano de Metrología | 2024Seafood is one of the major food resources for human consumption in the world. The CODEX Alimentarius Commission and many jurisdictions have set maximum levels of metallic contaminants in seafood. The use of reliable methods for measurement of [...]texto impreso
Application of Weibull frequency distribution model was investigated for predicting the moisture and salt contents of sardine sheets during vacuum pulse osmotic dehydration using brine at different concentrations (0.15–0.27 g NaCl/g), temperatur[...]documento electrónico
A escala global, uno de los problemas de calidad del agua más extendido es el incremento progresivo de la eutrofización de los ambientes acuáticos. Como síntoma de la eutrofización se destaca la aparición de floraciones tóxicas de[...]texto impreso
Recently, it was observed that the myofibrillar as well as the sarcoplasmatic proteins obtained from fish are capable to form films. The objectives of this work was to elaborate and to characterize the water vapor permeability (WVP), the color a[...]texto impreso
documento electrónico
TEIXEIRA-DE MELLO, FRANCO, Autor ; MEERHOFF, MARIANA, Autor ; ANNETTE BAATTRUP PEDERSEN, Autor ; THOMAS MAIGAARD, Autor ; PETER B. KRISTENSEN, Autor ; TORBEN K. ANDERSEN, Autor ; CLEMENTE, JUAN, Autor ; CLAUDIA FOSALBA, Autor ; ESBEN A. KRISTENSEN, Autor ; MALVINA MASDEU, Autor ; TENNA RIIS, Autor ; NÉSTOR MAZZEO, Autor ; ERIK JEPPESEN, Autor | 2012Fish are important in the structuring of other communities and may have large effects on the functioning of aquatic ecosystems. The structure of fish communities, in turn, seems to differ with climate. We compared the characteristics of fish ass[...]texto impreso
EILIF TORNES, Autor ; PAUL GEORGE, Autor | Nueva York [U.S.A.] : PNUD | Publicaciones Pesqueras | 1972Se describen los principios del funcionamiento de un equipo de refrigeración que puede usarse para la producción de hielo, el enfriamiento de agua de mar o la congelación. En relación al uso correcto del hielo se hace referencia al Informe Técni[...]documento electrónico
MATTOS AVALLONE, SALVADOR, Autor ; TORREJON STRAUBE, E., Autor | Montevideo [URUGUAY] : Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) | Monografías tecnológicas. Serie pesca | 1976Se realizó un estudio sobre las especies de mayor importancia destinadas a la exportación. Para la determinación de mercurio total, se utilizó el método de digestión por vía húmeda, en medio ácido, realizando las lecturas con espectrofotómetro d[...]texto impreso