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ARCIA, PATRICIA, Autor ; CURUTCHET, ANA, Autor ; COZZANO, SONIA , Autor ; SANTIAGO RODRÍGUEZ, Autor |El objetivo de este trabajo fue revalorizar el residuo generado por la industria cervecera como un nuevo ingrediente rico en fibra y proteínas para el desarrollo de panes. Se evaluó el efecto de la información nutricional a presentar en forma de[...]documento electrónico
CLAUDIA PEREZ, Autor ; CAMILA TAGLIANI, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor ; COZZANO, SONIA , Autor ; CURUTCHET, ANA, Autor | 2017A by-product of blueberry juice industries was used as an ingredient to develop fiber-enriched cookies. The blueberry pomace, once ground and dried, was used as an ingredient in cookie formulation. A control cookie was elaborated as reference. C[...]documento electrónico
CURUTCHET, ANA, Autor ; AMPARO TÁRREGA, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor ; COZZANO, SONIA , Autor | Latitud - Fundación LATU | 2019Valorisation of an agroindustry by-product, through its uses as an ingredient, in the development of a product may be an opportunity for industries to reduce wastes; generating a valuable product rich in bioactive compounds. Nevertheless, as hap[...]documento electrónico
CAMILA TAGLIANI, Autor ; CLAUDIA PEREZ, Autor ; CURUTCHET, ANA, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor ; COZZANO, SONIA , Autor | 2019The industrial by-product of blueberry juice, a source of fibre with antioxidant capacity was used to develop cookies. Once dried and ground the blueberries by-product, its composition and functional properties were analyzed and used to develop [...]Article : documento electrónico
NORA ALEJANDRA COMELLI, Autor ; MARÍA MAGDALENA COSTAZO, Autor ; JUAN MANUEL QUIROGA, Autor ; DARÍO MORA, Autor |Recientemente en Argentina han incrementado de manera considerable los casos de diabetes mellitus (tipo 2) en adultos debido al sobrepeso, la obesidad y el sedentarismo. Esto ha generado un mayor interés por los alimentos funcionales que brindan[...]documento electrónico
CURUTCHET, ANA, Autor ; MAITE SERRANTES, Autor ; CAROLINA PONTET, Autor ; FÁTIMA PRISCO, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor ; GABRIEL BARG, Autor ; JUAN ANDRÉS MENÉNDEZ, Autor ; MATÍAS MIGUEZ, Autor | Latitud - Fundación LATU | 2022Food waste generated by the food industry is a prominent contributor to the environmental impact. The increasing consumers’ concern in the impact of food production on the environment seems to demand environmentally friendly food products. In th[...]documento electrónico
ADRIENNE McMAHON, Autor ; S. CHRISTIANSEN, Colaborador ; F.-F. CHEE, Colaborador ; A. CHUA, Colaborador ; H. BRADDOCK, Colaborador ; B. GILL, Colaborador ; RAQUEL DE GUZMAN, Colaborador ; K. KOHLER, Colaborador ; D.P. LABITAN, Colaborador ; J. LE GRANDOIS, Colaborador ; E. MARCEAU, Colaborador ; F. MARTIN, Colaborador ; S. MENG JENSEN, Colaborador ; L. MEYER, Colaborador ; D. PIOT, Colaborador ; L. RAEL, Colaborador ; KAREN SCHIMPF, Colaborador ; M. THOMPSON, Colaborador ; TORRES, MARINA, Colaborador | 2016The main objective of the AOAC Stakeholder Panel on Infant Formula and Adult Nutritionals (SPIFAN) project is to establish international consensus methods for infant formula and adult nutritionals, which will benefit intermarket supply and dispu[...]documento electrónico
TORRES, MARINA ; BALDIGA, NATALIA ; AMUEDO, VIVIANA ; TORRE, ALEJANDRA | Montevideo [URUGUAY] : Laboratorio Tecnológico del Uruguay (LATU) | 2008La Fortificación de alimentos es muy común en estos días. Nuestro país está alineado con esta tendencia y está desarrollando muchos productos nuevos fortificados. Uno de esos productos son las galletitas fortificadas. Nosotros trabajamos en un m[...]Article : documento electrónico
NATALIA ESTER DOMÍNGUEZ, Autor ; RITA MARISOL MIRANDA, Autor ; MARÍA ALEJANDRA GIMÉNEZ, Autor ; MANUEL OSCAR LOBO, Autor ; NORMA CRISTINA SAMMÁN, Autor |El objetivo de este trabajo fue estudiar las propiedades tecnofuncionales de la harina de maíz cuzco extrudida alcalina (HMEA), obtenida por el agregado de Ca(OH)2 en el proceso de extrusión, y compararla con las de una harina de maíz obtenida p[...]documento electrónico
CURUTCHET, ANA, Autor ; MAITE SERRANTES, Autor ; CAROLINA PONTET, Autor ; FÁTIMA PRISCO, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor ; GABRIEL BARG, Autor ; JUAN ANDRÉS MENÉNDEZ, Autor ; MATÍAS MIGUEZ, Autor | 2022Brewer’s spent grain (BSG) has been commonly considered as only a waste product, but recent research on its composition has shown that it can be a functional ingredient. The aim of this study was to analyze consumers’ attitude toward different B[...]documento electrónico
MAITE SERRANTES, Autor ; FÁTIMA PRISCO, Autor ; CAROLINA PONTET, Autor ; CURUTCHET, ANA, Autor ; ARCIA, PATRICIA, Autor | 2022Article : documento electrónico
EMILCE ELINA LLOPART, Autor ; PABLO ANDRÉS BUSTI, Autor ; ROXANA ANDREA VERDINI, Autor ; NÉSTOR JORGE DELORENZI, Autor |Los polifenoles (PF) ejercen una importante in?uencia sobre la salud humana, principalmente por su capacidad antioxidante. Las manzanas poseen PF principalmente en su cáscara. La proteína mayoritaria del lactosuero, la beta-lactoglobulina (?-lg)[...]texto impreso
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What are functional foods? The complexities involved in definition are a key theme in Chapter 1 of this book. This suggests the following working definition which seeks to isolate the significance of both ‘functional’ and ‘food’ in our understan[...]